Mozaik bordűr greslapból
2009. január 11. írta: Kemény Katalin

Mozaik bordűr greslapból

"Szeretnék egy mozaik bordűrt a nappaliba. Most újítjuk fel az otthonunkat, már ki is választottuk az új járólapot. Mindenképpen szeretnénk, ha a díszítés harmonizálna a a leendő burkolattal, ami kétféle színű járólapból fog készülni. Lehetséges ez?"

Lehetséges. Mindössze annyit kell tenned, hogy a járólapból a mozaik méretétől függően 1, 2, ..., négyzetméterrel többet vásárolsz, és elhozod a műhelybe. Itt aztán megnézünk néhány mintát és megtervezzük a mozaikot. Ha szükséges, akár választhatunk hozzá újabb színt, hogy kicsit feldobjuk az összhatást.

 

Hogy miért ezt a megoldást javaslom?

A készen vásárolható mozaik bordűrök nagy valószínűséggel nem fognak passzolni az általad megálmodott burkolathoz, mert azok általában márványból készülnek. Jól mutathatnak egy márvány burkolatba ültetve, de semmiképpen sem illenek a kerámia burkolatokhoz. A másik probléma velük, hogy vastagságban is eltérnek a greslapok vastagságától, következésképpen kiemelkednének a burkolatból.   

Magyarországon a legtöbben járólapban gondolkodnak, ha egy helyiségbe hidegburkolatot terveznek. Ehhez pedig a saját anyagából rakott mozaik fog leginkább illeni. Tartósságban nemhogy felveszik a versenyt a márvánnyal, de -mivel mázuk általában nagy kopásállóságú -, erősebbek, és tartósabbak is a márványnál. Tehát: ha a burkolat greslap, készüljön abból a mozaik is.

A bejegyzés trackback címe:

https://mozaikos.blog.hu/api/trackback/id/tr631005362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stevie001 2009.04.01. 09:23:12

Kata!

Te egy Zseni vagy!!!
Lenyűgözött a kézimunkád!
További sok sikert!
L.Kriszi
süti beállítások módosítása