Kerámia mozaik egy könnyed otthonba
2009. február 20. írta: Kemény Katalin

Kerámia mozaik egy könnyed otthonba

Az itt látható kerámia mozaikot egy tágas, friss, szellős otthonba terveztem. Itt természetesen még fuga nélkül látható. Valószínűleg egy halványszürke, vagy egy bézs fugával, fog a legjobban mutatni.

 Egy ilyen alapvetően világos színekkel berendezett enteriőr nagyszerű lehetőséget biztosít az alkotó számára. Úgy is fogalmazhatnék, sokmindent elbír. Visszafogott megjelenésével szinte hívogatja az ötleteket. Első ránézésre én is több variációt el tudtam volna képzelni, az egészen visszafogott, világos színű kerámia mozaiktól kezdve a hófehér kavicsmozaikon át egészen az élénk színei miatt kedvelt, és diszkrét ragyogású smaltiig. Végül az első mellett döntöttünk. Két halvány bézs csempét választottunk a kerámia mozaik alapanyagául. 

 Így megőriztük a helyiség könnyedségét, mozaikunk nem lett hivalkodó, szerényen osztozik a téren a már meglévő elemekkel, és a tulajdonos igénye szerint a későbbi átrendezések alkalmával sem fogja megoldhatatlan feladat elé állítani a lakberendezőket. Ha valaki sokszor szereti átrendezni az őt körülvevő teret, esetleg a stílust is szereti váltogatni, minden esetben olyan mozaik burkolatot ajánlok neki, ami nem határozza meg végérvényesen az adott tér stílusát, hangulatát. Feldobja a teret, de nem uralkodik rajta. Egyediségével magára vonzza a tekintetet, de nem tolakszik folyton erőszakosan a látóterünkbe.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mozaikos.blog.hu/api/trackback/id/tr96979739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása