Mozaik egyedi méretben
2009. október 19. írta: Kemény Katalin

Mozaik egyedi méretben

 Egy mozaik területe lehet szabályos, kör, félkör, négyzet, téglalap, illetve sokszög alakú. De mi a helyzet akkor, ha a burkolni kívánt felület teljesen szabálytalan?

Az itt következő mozaikok ilyen szabálytalan területre készültek.

Az első, amit ebben a bejegyzésben mutatok be, első ránézésre félkörnek tűnik, valójában egy lapított félkörről van szó.  

 Mivel a félkör erősen torzul, a középmotívumot is torzítani kellett, így nem szabályos, egyforma darabokból készült, egyedi formára kellett szabni mindegyiket.

 

 A végeredmény engem kárpótolt a kis többletmunkáért.

 Ez a padló mozaik egyébként egy kétszárnyú ajtó elé készült, három színű járólapból. (a képen a lapok darabjai is látszódnak. Egyenes oldala 220 cm, tehát méreténél fogva is elég látványos darab.

A következő bejegyzésben ennek a mozaiknak a testvérét is megismerhetitek majd, ami ugyanebbe az otthonba készül, és a konyhasziget burkolata lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://mozaikos.blog.hu/api/trackback/id/tr791932648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása