Leveles minta a finomság jegyében
2012. február 08. írta: Kemény Katalin

Leveles minta a finomság jegyében

 Időközben elkészült a leveles mozaik, amit az előző bejegyzésben már mutattam.

Igazi futóban rakható minta, bármekkora felületre. Akár önmagában, akár nagyobb burkolólapok közé díszítésként téve jól mutat. 

 

 A konyhában a konyhapult fölötti burkolatként -ahol egyébként is csempézni szoktunk a könnyebb tisztántarthatóság érdekében-, fürdőben a kád oldalán, de díszíthet egy sávot a mosdópult fölött néhány csempesornyi szélességben, kerülhet a kád fölé, netán függőleges sávban valahová, ahol a szem igényli, hogy kicsit megmozgassák.

  Ez a mozaik "sokat elbír", többféle stílussal megfér, és jól ki fogja egészíteni a látványt, a vele harmonizáló bútorokkal. Nem akar feltétlenül uralkodni, összehozni szeretne, és harmóniát teremteni. Ha ez a minta nyerte el a tetszésünket, úgy válaszunk neki helyet, hogy ezt a küldetését beteljesíthesse.     

 A blogon látható többi mozaikhoz hasonlóan ez is készülhet többféle színben, attól függően, hogy a környezet mit kíván.

Ha konyhába szeretnénk tenni, nincs más teendőnk, mint hogy lemérjük a konyhaszekrény alsó és felsö sora közötti távolságot, jelöljük ahol távolság változik -páraelszívó...stb miatt-, és kiválasszunk a kívánt lapokat, amiből a mozaik készüljön. 

Ha csempeburkolatban szeretnénk elhelyezni, számoljuk le, hány csempényi területet szeretnénk ezzel a mintával burkolni, adjuk meg a csempe méretét, és a megfelelő számú és színű csempe elküldése után a többi a mozaikműhely feladata.

A képeken látható mozaik alapanyaga kő, de természetesen elkészíthető kerámia vagy gres lapokból is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mozaikos.blog.hu/api/trackback/id/tr34509506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása