MOZAIKos blog

Ebben a blogban egy mozaikműhelyben folyó munkába pillanthatsz be. Láthatsz többféle mozaikot, és meríthetsz innen ötleteket a következő lakásfelújításhoz, építkezéshez. Az itt látható mozaikok gondosan megmunkált darabokból igényes tervezéssel, elérhető árakon készülnek, a megrendelők igényei alapján.

Elérhetőség

E-mail: mozaikmuhely@gmail.com telefon: 06-20-322-7635

Kedveld az oldalt

MOZAIK a térre hangolva

Mindannyian olyan otthonban érezzük jól magunkat, ami az egyéniségünket tükrözi. Egyedi, de nem egyedieskedő, egyszerűen csak jó, mert pont olyan, amilyenek mi vagyunk. Amikor egy Otthonba készítek mozaik burkolatot, mindig igyekszem ráhangolódni az adott térre, a személyre, akinek a mozaikot készítem. Munkámnak legizgalmasabb része ez: mindenki számára valami olyat készíteni, ami hűen tükrözi az ő egyéniségét. Amire ha ránéz, mindig az jut eszébe: itthon vagyok. Ez az én otthonom. Pont ilyen. Amilyet szerettem volna.

Kemény Katalin mozaikműhely

2009.01.06. 00:00 Kemény Katalin

Mozaik a konyhában

Címkék: mozaik kerámia mozaik csempe mozaik egyedi konyha

A konyha... A konyháról sokat lehetne mesélni. Nálunk mindig a konyhában volt az élet. Nappali ide vagy oda, ha egy vendég csak úgy beugrott napközben, ide ültettük le. De ide érkeztünk haza az iskolából, és itt folytak a legfontosabb megbeszélések is. A konyhában mindig jó illatok voltak - ez még nem a páraelszívó kora volt. Ezekből az emlékképekből építkeztem, amikor még csak tervezgettem leendő otthonunkat. A konyhát és a nappalit egyazon térben képzeltem el, nem is tudom miért nevezik ezt amerikai konyhának, hiszen a hagyományos magyar konyha funkciója szerint nappali is volt egyben. Szóval azóta majdnem elkészült. Karácsonyra a burkolat is felkerült. 

A konyhában a konyhaszekrény alsó és felső része közötti sáv szinte kínálja magát egy szép mozaik számára. Sokszor persze azt gondoljuk: olcsóbb megoldás, ha lecsempéztetem. Különös, mikor a konyhaszekrényt kiválasztjuk, soha nem gondolkodunk ilyen praktikusan. Mondok egy példát: egyik ismerősünk velünk egy időben építette be a konyháját. Hasonló nagyságú konyha, mint a miénk. Nem tömegbútort szeretett volna, nem sajnálta tehát a pénzt, a konyhastudióban kiválasztott egy tényleg tetszetős tipust. Az "egyedi konyha" megtalálható minden jobb konyhastudió kínálatában.

Én másként gondolkodtam. Kiválasztottam egy IKEA konyhát, ami - bár szintén nem egyedi - kiválóan illeszkedik a lakás többi berendezési tárgyához, bútorához.

Burkolatként a csempe helyett egy sávban mozaikot raktam. Olyan mintát választottam, ami illik vidéki otthonunk stílusához.

 

A mozaik 20x20-as (csempényi) darabokból áll, láthatod a képen, ahogy színenként váltakozik. A motívum természetesen sokféle lehet. Szóval? Hogy is van ez az egyedi konyha? 

Ha szeretnél még ötleteket kapni, kattints fent a főcímre, így végig tudod gördíteni a blog összes bejegyzését.

Ha szeretnéd, hogy konyhádba egy saját mintát tervezzünk, a te elképzelésed alapján, ami harmonizál a te konyhabútoroddal, olvasd el az ingyenes tervezés című bejegyzést.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mozaikos.blog.hu/api/trackback/id/tr66985922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ferencné Palatinus 2016.01.01. 12:58:13

Ùj évi vágynak is kitűnő!