MOZAIKos blog

Ebben a blogban egy mozaikműhelyben folyó munkába pillanthatsz be. Láthatsz többféle mozaikot, és meríthetsz innen ötleteket a következő lakásfelújításhoz, építkezéshez. Az itt látható mozaikok gondosan megmunkált darabokból igényes tervezéssel, elérhető árakon készülnek, a megrendelők igényei alapján.

Elérhetőség

E-mail: mozaikmuhely@gmail.com telefon: 06-20-322-7635

Kedveld az oldalt

MOZAIK a térre hangolva

Mindannyian olyan otthonban érezzük jól magunkat, ami az egyéniségünket tükrözi. Egyedi, de nem egyedieskedő, egyszerűen csak jó, mert pont olyan, amilyenek mi vagyunk. Amikor egy Otthonba készítek mozaik burkolatot, mindig igyekszem ráhangolódni az adott térre, a személyre, akinek a mozaikot készítem. Munkámnak legizgalmasabb része ez: mindenki számára valami olyat készíteni, ami hűen tükrözi az ő egyéniségét. Amire ha ránéz, mindig az jut eszébe: itthon vagyok. Ez az én otthonom. Pont ilyen. Amilyet szerettem volna.

Kemény Katalin mozaikműhely

2009.01.15. 14:54 Kemény Katalin

Antik mozaik időutazóknak

Címkék: mozaik kerámia mozaik antik mozaik mozaik fürdőbe

Ezt a mozaikot még nyáron készítettem, de mivel a blogot csak most kezdtem el írni, gondoltam felteszem.

Hangulata leginkább az ókori rómába repít vissza. Antik stílusban berendezett terekbe ajánlok hasonlót. Nappaliba, fürdőbe, vagy egy medencetér falára. Aligha tehetnénk többet az antik hangulat kialakításáért, mint egy hatalmas ókori mozaik a falon.

Igyekszem közeli képeket is feltenni (lásd lentebb), hogy látszódjon, a figurális ábrázolásnál mennyire fontos az igényes munka. Mivel az emberalak a valóságos méret felében készült el, nem volt lehetőség a túlzottan részletgazdag kidolgozásra. Ilyen esetben például az arcon minden darabnak a helyén kell lenni ahhoz, hogy az összhatás ne legyen amatőr.

Erre azért tértem ki, mert hobbimozaikosok is olvassák az oldalt (nagyon jól teszik, én is így kezdtem annak idején. Bár szakmámba vág, mégis igyekeztem mozaik témában minden lehetséges irodalmat, felkutatni).  Ha már így belemelegedtem, még egy kis kitérő a számukra: minden művésznek más stílusa van, de a klasszikus mozaik általános jellemzője az alak körüli szegély. Ez azt jelenti, hogy a háttér színéből a kontúr vonala melett is rakunk egy -esetleg több- sort, hogy átmenetet képezzünk a figura és a háttér között. Ezt mindenképpen érdemes szem előtt tartani.

Még valami: Az antik hatás elérése érdekében nem használtam sok színt. A tört fehér és a barna különböző árnyalataira építettem. Miért nem lett mégsem monoton? Nézd meg közelebbről, és látni fogod hányféle árnyalatú mozaikszemet használtam!

  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozaikos.blog.hu/api/trackback/id/tr2983273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.