MOZAIKos blog

Ebben a blogban egy mozaikműhelyben folyó munkába pillanthatsz be. Láthatsz többféle mozaikot, és meríthetsz innen ötleteket a következő lakásfelújításhoz, építkezéshez. Az itt látható mozaikok gondosan megmunkált darabokból igényes tervezéssel, elérhető árakon készülnek, a megrendelők igényei alapján.

Elérhetőség

E-mail: mozaikmuhely@gmail.com telefon: 06-20-322-7635

Kedveld az oldalt

MOZAIK a térre hangolva

Mindannyian olyan otthonban érezzük jól magunkat, ami az egyéniségünket tükrözi. Egyedi, de nem egyedieskedő, egyszerűen csak jó, mert pont olyan, amilyenek mi vagyunk. Amikor egy Otthonba készítek mozaik burkolatot, mindig igyekszem ráhangolódni az adott térre, a személyre, akinek a mozaikot készítem. Munkámnak legizgalmasabb része ez: mindenki számára valami olyat készíteni, ami hűen tükrözi az ő egyéniségét. Amire ha ránéz, mindig az jut eszébe: itthon vagyok. Ez az én otthonom. Pont ilyen. Amilyet szerettem volna.

Kemény Katalin mozaikműhely

2010.11.17. 15:00 Kemény Katalin

Mozaik kültérre

Akik rendszeresen olvassák a blogot, azok megszokhatták, hogy időről időre felteszem az érdekesebb munkákat, különösen akkor, ha valamilyen apropója is van a dolognak. Ez a most frissen elkészült mozaik is ilyen.  

Az egyik érdekessége ez a legyező minta, amit már a klasszikus mozaikokon is megfigyelhetünk.

Például Theodorosz Methokhitész portréján is hasonló legyező minta szolgál hátterül. 

Ez egy nagyon szép mozaik az 1300-as évekből, Konstantinápolyból. Gondoltam, ha már eszembe jutott, ide is teszem -most így legyező ürügyén.

Egyéb részleteire is szívesen kitérnék, de nem akarok elszakadni témámtól, ami egy általam rakott mozaik, és még csak nem is T. Methokhitész megrendelésére.(Mint a Khóra templom alapítója, ő készíttette a dzsámi gyönyörű mozaikdíszítését, korának legjobb mestereivel dolgoztatva).

 

  Theodorosz Methokhitész portréja, 1300-1320 Konstantinápoly (Isztambul) Khóra-templom.

 Az általam készített legyezők ahogy azt a képek is mutatják hasonló elven, de jóval nagyobb darabokból készültek.

 Az igazi apropó, amiért ezt a munkát feltettem, az az, hogy általában beltérre szoktak mozaikot rendelni tőlem, pedig jó anyagválasztással, körültekintő tervezéssel kültéren is ugyan olyan létjogosultsága lehet egy mozaiknak, mint bent a lakásban.

 Az itt látható mozaik egy kapubejáró egyik oldalára készült, de kültéri mozaikot elhelyezhetünk teraszon, járdán, udvarunk egyéb betonozott területein is. Nagyobb felületeket is burkolhatunk így, de kürlehet a mozaik betétként is kültéri lapok közé.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozaikos.blog.hu/api/trackback/id/tr962450875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.