MOZAIKos blog

Ebben a blogban egy mozaikműhelyben folyó munkába pillanthatsz be. Láthatsz többféle mozaikot, és meríthetsz innen ötleteket a következő lakásfelújításhoz, építkezéshez. Az itt látható mozaikok gondosan megmunkált darabokból igényes tervezéssel, elérhető árakon készülnek, a megrendelők igényei alapján.

Elérhetőség

E-mail: mozaikmuhely@gmail.com telefon: 06-20-322-7635

Kedveld az oldalt

MOZAIK a térre hangolva

Mindannyian olyan otthonban érezzük jól magunkat, ami az egyéniségünket tükrözi. Egyedi, de nem egyedieskedő, egyszerűen csak jó, mert pont olyan, amilyenek mi vagyunk. Amikor egy Otthonba készítek mozaik burkolatot, mindig igyekszem ráhangolódni az adott térre, a személyre, akinek a mozaikot készítem. Munkámnak legizgalmasabb része ez: mindenki számára valami olyat készíteni, ami hűen tükrözi az ő egyéniségét. Amire ha ránéz, mindig az jut eszébe: itthon vagyok. Ez az én otthonom. Pont ilyen. Amilyet szerettem volna.

Kemény Katalin mozaikműhely

2011.09.29. 12:23 Kemény Katalin

Virágos mozaik

 Az előző bejegyzésben láthattátok, hogyan készül a virágos mozaik, itt már a kész, 2m hosszú, 50cm széles munkát mutatom be.

Az otthon, ahová kerülni fog egy átlagos alaptarületű, mediterrán stílusjegyeket viselő, de a magyar építészeti hagyományokhoz is igazodó vidéki ház, látszó fafödémmel, felülosztott ablakokkal, fehér falakkal. Tulajdonosai átlagos költségvetéssel, de nagyszerű stílusérzékkel alakították ki otthonos lakóterüket.

 

A fürdőszoba burkolatául egy spanyol csempecsalád 4 színben rendelhető 25x40-es csempéit választották, ebből választottunk ki három színt a mozaik díszítés elkészítéséhez. Mint az előző bejegyzésekben már említettem, a minta alapját a Csempe helyett mozaik c. bejegyzésben megismert mozaik adta, ezt igazítottuk otthonuk színeihez, hangulatához.

 A fürdőszobában vagyunk tehát (a legalsó képen már láthatjátok burkolás közben is), de hasonló mintát tehetünk konyhába, az alsó és felső konyhaszekrény sor közötti falfelület burkolataként vagy akár járhatunk is rajta, ha a közlekedőt, folyosót burkoljuk vele. Ez eddig két lehetőség volt, de szívesen várom a ti ötleteiteket is, hogy hová tudnátok még elképzelni a képen látható mintát (írhattok hozzászólást itt a blogon, vagy kommentáljátok a bejegyzést az FB-n). 

 Itt már a mozaik burkolása látható.

A műhelyben készülő mozaik elhelyezése egy ügyes burkoló számára nem jelent problémát, hiszen a mozaik is csempe nagyságú darabokban (esetünkben kb 25x40cm) burkolható a falra, vagy a padlóra.

Az apró mozaikszemeket egy speciális fólia rögzíti egymáshoz, ami fugázás előtt lehúzható a felszínéről. Ennek a mozaiknak az elhelyezése kb 20 percet vett igénybe.   

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mozaikos.blog.hu/api/trackback/id/tr983262115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

plentner 2013.08.08. 13:06:02

Tetszik a részletes leírás,no meg az alkotás