MOZAIKos blog

Ebben a blogban egy mozaikműhelyben folyó munkába pillanthatsz be. Láthatsz többféle mozaikot, és meríthetsz innen ötleteket a következő lakásfelújításhoz, építkezéshez. Az itt látható mozaikok gondosan megmunkált darabokból igényes tervezéssel, elérhető árakon készülnek, a megrendelők igényei alapján.

Elérhetőség

E-mail: mozaikmuhely@gmail.com telefon: 06-20-322-7635

Kedveld az oldalt

MOZAIK a térre hangolva

Mindannyian olyan otthonban érezzük jól magunkat, ami az egyéniségünket tükrözi. Egyedi, de nem egyedieskedő, egyszerűen csak jó, mert pont olyan, amilyenek mi vagyunk. Amikor egy Otthonba készítek mozaik burkolatot, mindig igyekszem ráhangolódni az adott térre, a személyre, akinek a mozaikot készítem. Munkámnak legizgalmasabb része ez: mindenki számára valami olyat készíteni, ami hűen tükrözi az ő egyéniségét. Amire ha ránéz, mindig az jut eszébe: itthon vagyok. Ez az én otthonom. Pont ilyen. Amilyet szerettem volna.

Kemény Katalin mozaikműhely

2012.02.08. 11:05 Kemény Katalin

Leveles minta a finomság jegyében

 Időközben elkészült a leveles mozaik, amit az előző bejegyzésben már mutattam.

Igazi futóban rakható minta, bármekkora felületre. Akár önmagában, akár nagyobb burkolólapok közé díszítésként téve jól mutat. 

 

 A konyhában a konyhapult fölötti burkolatként -ahol egyébként is csempézni szoktunk a könnyebb tisztántarthatóság érdekében-, fürdőben a kád oldalán, de díszíthet egy sávot a mosdópult fölött néhány csempesornyi szélességben, kerülhet a kád fölé, netán függőleges sávban valahová, ahol a szem igényli, hogy kicsit megmozgassák.

  Ez a mozaik "sokat elbír", többféle stílussal megfér, és jól ki fogja egészíteni a látványt, a vele harmonizáló bútorokkal. Nem akar feltétlenül uralkodni, összehozni szeretne, és harmóniát teremteni. Ha ez a minta nyerte el a tetszésünket, úgy válaszunk neki helyet, hogy ezt a küldetését beteljesíthesse.     

 A blogon látható többi mozaikhoz hasonlóan ez is készülhet többféle színben, attól függően, hogy a környezet mit kíván.

Ha konyhába szeretnénk tenni, nincs más teendőnk, mint hogy lemérjük a konyhaszekrény alsó és felsö sora közötti távolságot, jelöljük ahol távolság változik -páraelszívó...stb miatt-, és kiválasszunk a kívánt lapokat, amiből a mozaik készüljön. 

Ha csempeburkolatban szeretnénk elhelyezni, számoljuk le, hány csempényi területet szeretnénk ezzel a mintával burkolni, adjuk meg a csempe méretét, és a megfelelő számú és színű csempe elküldése után a többi a mozaikműhely feladata.

A képeken látható mozaik alapanyaga kő, de természetesen elkészíthető kerámia vagy gres lapokból is.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozaikos.blog.hu/api/trackback/id/tr864509506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.