Antik hatású mozaik egy modern fürdőszobában
2014. november 01. írta: Kemény Katalin

Antik hatású mozaik egy modern fürdőszobában

Múlt és jelen találkozása

 Bevallom, némi izgalommal mentem ki a helyszínre, hogy segédkezzek a mozaik elhelyezésében. Egyrészt mindig várakozással tölt el, hogy az addig csak a műhelyasztalon dédelgetett munka hogyan fog tudni beilleszkedni új környezetébe, másrészt ez esetben különösen izgatott, hogy egy modern tér hogyan fogja befogadni ezt az ókori görög fürdőkultúra mementójaként is aposztrofálható munkát. Pozitív várakozásunk beigazolódni látszott, amikor a helyére próbáltuk a 120x120 cm-es darabot. Vajon mi lehet a magyarázat erre a nem önmagától értetődő összhangra? A titok talán a kő anyagában rejlik. A kő a kővel ezt a harmóniát ilyen természetes módon hozza. A fürdőszoba borítása egyébként travertin mészkőből készült, mint ahogyan a díszítésül szolgáló mozaik is.

travertin.gif

 

travertin2.gif

 

 travertin3.gif

A bejegyzés trackback címe:

https://mozaikos.blog.hu/api/trackback/id/tr276853641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hajdina 2018.10.01. 16:20:30

A mozaik gyönyörű. Az elhelyezés nem tetszik. Miért lóg bele a zuhanykabin? Kisebbet, vagy keskenyebbet kellett volna odatenni szerintem.

Kemény Katalin · http://www.mozaikos.blog.hu 2019.02.11. 08:56:42

Kedves Hajdina, a tér elrendezése szempontjából így adódott, és izgalmasnak is találtuk ezt a fajta elhelyezést. Mivel keret nélküli teljesen átlátszó üvegpanelről van szó, nekem a helyszínen sem tűnt zavarónak. Persze, ha nagyon belelógott volna a képbe, és megtörte volna azt, én sem javasoltam volna.
süti beállítások módosítása