Mozaik a konyhában
2009. január 06. írta: Kemény Katalin

Mozaik a konyhában

A konyha... A konyháról sokat lehetne mesélni. Nálunk mindig a konyhában volt az élet. Nappali ide vagy oda, ha egy vendég csak úgy beugrott napközben, ide ültettük le. De ide érkeztünk haza az iskolából, és itt folytak a legfontosabb megbeszélések is. A konyhában mindig jó illatok voltak - ez még nem a páraelszívó kora volt. Ezekből az emlékképekből építkeztem, amikor még csak tervezgettem leendő otthonunkat. A konyhát és a nappalit egyazon térben képzeltem el, nem is tudom miért nevezik ezt amerikai konyhának, hiszen a hagyományos magyar konyha funkciója szerint nappali is volt egyben. Szóval azóta majdnem elkészült. Karácsonyra a burkolat is felkerült. 

A konyhában a konyhaszekrény alsó és felső része közötti sáv szinte kínálja magát egy szép mozaik számára. Sokszor persze azt gondoljuk: olcsóbb megoldás, ha lecsempéztetem. Különös, mikor a konyhaszekrényt kiválasztjuk, soha nem gondolkodunk ilyen praktikusan. Mondok egy példát: egyik ismerősünk velünk egy időben építette be a konyháját. Hasonló nagyságú konyha, mint a miénk. Nem tömegbútort szeretett volna, nem sajnálta tehát a pénzt, a konyhastudióban kiválasztott egy tényleg tetszetős tipust. Az "egyedi konyha" megtalálható minden jobb konyhastudió kínálatában.

Én másként gondolkodtam. Kiválasztottam egy IKEA konyhát, ami - bár szintén nem egyedi - kiválóan illeszkedik a lakás többi berendezési tárgyához, bútorához.

Burkolatként a csempe helyett egy sávban mozaikot raktam. Olyan mintát választottam, ami illik vidéki otthonunk stílusához.

 

A mozaik 20x20-as (csempényi) darabokból áll, láthatod a képen, ahogy színenként váltakozik. A motívum természetesen sokféle lehet. Szóval? Hogy is van ez az egyedi konyha? 

Ha szeretnél még ötleteket kapni, kattints fent a főcímre, így végig tudod gördíteni a blog összes bejegyzését.

Ha szeretnéd, hogy konyhádba egy saját mintát tervezzünk, a te elképzelésed alapján, ami harmonizál a te konyhabútoroddal, olvasd el az ingyenes tervezés című bejegyzést.

A bejegyzés trackback címe:

https://mozaikos.blog.hu/api/trackback/id/tr5985922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ferencné Palatinus 2016.01.01. 12:58:13

Ùj évi vágynak is kitűnő!
süti beállítások módosítása